Woman with sweat jacket standing on an footbridge

Duurzaamheid
Als onderdeel van de Popken Fashion Group is verantwoord ondernemen stevig verankerd in ons DNA. Onze acties worden geleid door een langetermijnstrategie die wordt gekenmerkt door eerlijkheid en duurzaamheid. Verantwoordelijkheid tegenover werknemers, consumenten, producenten, partners, dienstverleners en de maatschappij in het algemeen is onze topprioriteit als wereldwijd actief modebedrijf.
Hand holds potting soil with sprout
Lettering on white background

WIJ NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Als familiebedrijf maakt verantwoord ondernemen deel uit van ons DNA - onze acties volgen een langetermijnstrategie die gekenmerkt wordt door eerlijkheid en duurzaamheid. Omdat verantwoordelijkheid tegenover onze werknemers, consumenten, producenten, partners, dienstverleners en de maatschappij als geheel voor ons als wereldwijd actief modebedrijf van essentieel belang is.
Cotton

DUURZAMERE MATERIALEN

Goede mode omvat niet alleen overtuigende modellen en fraaie dessins, maar ook echte transparantie en verantwoordelijkheid. Daarom willen we ons aandeel producten met duurzamere materialen continu uitbreiden. Om jou zoveel mogelijk transparantie en geloofwaardigheid te bieden, maken we daarbij uitsluitend gebruik van gerenommeerde textiellabels die aangeven aan welke criteria onze kleding voldoet. De labels laten in het midden of een gecertificeerd T-shirt beter is dan een ander. Ze geven alleen aan dat dit T-shirt met bepaald materiaal is gefabriceerd volgens deze procedure.
Cotton
ONZE CERTIFICATEN VOOR ARTIKELEN MET BIOLOGISCH GETEELD MATERIAAL
GOTS-Logo
GOTS-Logo

GOTS (Global Organic Textile Standard)

De norm definieert strenge eisen voor ecologische en sociale omstandigheden in de hele toeleveringsketen van textiel voor de productie van textiel en kleding met biologisch geproduceerde grondstoffen.
De norm specificeert strenge eisen voor ecologische en sociale omstandigheden in de hele toeleveringsketen van textiel voor de productie van textiel en kleding met biologisch geproduceerde grondstoffen. Producten met dit certificaat bevatten minstens 70% biologisch geteelde materialen zoals biologisch katoen of biologisch linnen. Je kunt het exacte percentage gecertificeerde biologische materialen vinden op de bijgevoegde artikelsticker.
Bron: Siegelklarheit
OCS-100 Logo

OCS (Organic Content Standard)

De Organic Content Standard (OCS) is een internationale, vrijwillige standaard die de vereisten definieert voor gecertificeerd biologisch geproduceerde grondstoffen en naleving van de toeleveringsketen.
De Organic Content Standard (OCS) is een internationale, vrijwillige standaard die de vereisten definieert voor gecertificeerd biologisch geproduceerde grondstoffen en naleving van de toeleveringsketen. Het doel is om biologische landbouw te promoten. Het OCS 100 logo identificeert producten met een gehalte aan biologisch materiaal van 95% of meer, terwijl het OCS blended logo staat voor producten met minstens 5% biologisch materiaal. Het exacte percentage gecertificeerd biologisch materiaal is te vinden op de productsticker.
OCS-100 Logo
ONZE CERTIFICATEN VOOR ARTIKELEN MET GERECYCLED MATERIAAL
RCS-100 Logo
Detailaufnahme einer Biobaumwollpflanze auf einem Baumwollfeld.

RCS (Recycling Claim Standard)

Het RRS probeert het aandeel gerecycled materiaal in producten te vergroten. De norm stelt bedrijven in staat om het precieze aandeel gerecycled materiaal in een product vast te leggen en dit te volgen in de productieketen.
Het RRS probeert het aandeel gerecycled materiaal in producten te vergroten. De norm stelt bedrijven in staat om het precieze aandeel gerecycled materiaal in een product te registreren en het te volgen in de productieketen. Het RCS 100-logo identificeert producten met een gehalte gerecycled materiaal van 95% of meer, terwijl het RCS blended-logo staat voor producten met minstens 5% gerecycled materiaal. Het exacte percentage gerecycled materiaal staat op de productsticker.
GRS-Logo

GRS (Global Recycling Standard)

De GRS heeft als doel het aandeel gerecycled materiaal in producten te verhogen. Bedrijven kunnen deze standaard gebruiken om het precieze aandeel gerecycled materiaal in een product vast te leggen en het te volgen in de productieketen. Daarnaast bevat de GRS voorschriften voor de additieven in GRS-producten en richtlijnen voor milieubeheer en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
De GRS is bedoeld om het aandeel gerecycled materiaal in producten te vergroten. Bedrijven kunnen deze standaard gebruiken om het precieze aandeel gerecycled materiaal in een product vast te leggen en het te volgen in de productieketen. Daarnaast bevat de GRS voorschriften voor de additieven in GRS-producten en richtlijnen voor milieubeheer en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Producten met dit certificaat bevatten minstens 50% gerecycled materiaal, zoals gerecycled polyester. Je vindt het exacte percentage op de productsticker.
Bron: Siegelklarheit
GRS-Logo
ONS CERTIFICAAT VOOR MILIEUVRIENDELIJKE EN SOCIAAL VERANTWOORDE PRODUCTIE
OEKO TEX Made in Green Logo
OEKO TEX Made in Green Logo

MADE IN GREEN

MADE IN GREEN by OEKO-TEX® is een traceerbaar productzegel voor textiel en lederwaren die zijn geproduceerd in milieuvriendelijke fabrieken en op veilige en sociaal verantwoorde werkplekken.
MADE IN GREEN by OEKO-TEX® is een traceerbaar productzegel voor textiel en lederwaren die zijn geproduceerd in milieuvriendelijke fabrieken en op veilige en sociaal verantwoorde werkplekken. Het MADE IN GREEN label verzekert consumenten er ook van dat het textiel- of lederproduct gemaakt is van materialen die getest zijn op schadelijke stoffen.
Bron: Siegelklarheit
HOE PRODUCEREN WE
amfori Logo

AMFORI BUSINESS SOCIAL COMPLIANCE INITIATIVE (BSCI)

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de sociale normen bij de productie van onze kleding worden nageleefd. Als lid van het amfori Business Social Compliance Initiative (BSCI) eisen we ook van onze leveranciers dat ze voldoen aan de amfori BSCI-normen en dat ze de bijbehorende audits ondergaan.
We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de sociale normen bij de productie van onze kleding worden nageleefd. Als lid van het amfori Business Social Compliance Initiative (BSCI) verplichten we ook onze leveranciers om de amfori BSCI-normen na te leven en de bijbehorende audits te ondergaan.
Het amfori BSCI is een internationale vereniging van meer dan 2.400 detailhandelaren, importeurs en merken die tot doel heeft de arbeidsomstandigheden en de mensenrechten in de wereldwijde toeleveringsketens te verbeteren. Door middel van onafhankelijke sociale audits van de amfori BSCI en uitgebreide trainingsprogramma's willen we ervoor zorgen dat de normen in de productiefaciliteiten worden nageleefd en voortdurend worden verbeterd.
Meer informatie is beschikbaar op:www.amfori.org.
amfori Logo
De Popken Fashion Group is een Ecocert Greenlife gecertificeerde verkoper van GOTS, OCS, GRS en RCS gecertificeerde artikelen (certificeringsnummer 152026).www.ecocert.com
Meer informatie wordt verstrekt door Siegelklarheit, een initiatief van de Duitse regering om consumenten meer inzicht te geven in milieu- en sociale keurmerken.www.siegelklarheit.de