BH-guideDE BH-GUIDE

Ontdek welke bh jou op het lijf geschreven is

Inhoud

 • De juiste bh vinden met de HAPPYsize bh-guide
 • Bh-maatadvies: zo bepaal je jouw bh-maat
 • De perfecte bh voor grote maten: wat is de beste pasvorm?
 • Tips van de pro's: de perfect passende bh bij grote borsten

1. De juiste bh vinden met de HAPPYsize bh-guide

Een bh is een van de belangrijkste kledingstukken van de vrouw als het om ondermode gaat. De bh biedt veel voordelen:

 • Hij steunt en vormt de buste
 • Hij zorgt ervoor dat kleding mooi valt
 • Hij kan een positief effect hebben op de gezondheid en pijn in de nek, schouders en rug voorkomen
 • Hij kan als minimizer-bh de buste kleiner laten lijken.
Elke buste is anders. Het is dus belangrijk om je bh-maat te weten, zodat je een bh kunt kopen die goed past. Want een bh die zit als gegoten is betrouwbaar en comfortabel. Maar welke pasvorm geeft jouw boezem de meeste steun en hoe zit een goede bh eigenlijk? In onze bh-guide vind je informatie over cupmaten en de onderborstomvang, over het vinden van de juiste bh voor jouw borstvorm en kom je er met behulp van de maattabel achter welke bh-maat je hebt.

Feitje: een goed zittende bh voor grote maten is geen fabeltje. Lees snel verder!

2. Bh-maatadvies: zo bepaal je jouw bh-maat

Om een bh te vinden die als gegoten zit, moet je de cupmaat en de onderborstomvang weten. Dit zijn de belangrijkste maten in je zoektocht naar de perfecte bh.

De borst- en onderborstomvang meten

Hoe meet je de onderborstomvang? Sta rechtop en hou een meetlint vlak onder je borsten. Lees het getal af. De cupmaat heeft te maken met de borstomvang en wordt aangegeven met de letters van het alfabet. Je berekent de borstomvang door het meetlint om je buste te leggen en de waarde bij het volste gedeelte van je borsten af te lezen.

Met behulp van onze maattabel kun je nu je bh-maat aflezen.

Eine Tabelle um die BH-Größe ermitteln zu können

Sister sizes

Een tabel met sister sizes geeft een overzicht van alternatieve bh-maten voor jouw standaardmaat. Bh-maten kunnen namelijk per merk iets van elkaar verschillen, en de tabel helpt je om te zien welke andere maat je ook zou kunnen proberen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat of de cupmaat of de onderborstomvang niet goed is. In dat geval kun je bij een van de twee maten een stapje omhoog of omlaag gaan, en de andere maat in tegengestelde richting een stapje kleiner of groter nemen.

Bijvoorbeeld, je hebt gemeten dat je maat 85C hebt. Je kan dan ook maat 80D of 90B proberen, want die zouden verhoudingsgewijs ook kunnen passen. Probeer deze truc gerust eens uit! Handig als nét jouw maat uitverkocht is.

Eine Tabelle um die Kreuzgröße ermitteln zu können


Hoe zit een goede bh eigenlijk?

Bij de aankoop van een bh kun je op 5 dingen letten:

DE BANDJES
Deze moeten prettig zitten op je schouders en niet afzakken. Ontlastende bandjes zijn extra breed, zodat het gewicht van de buste beter over de schouders wordt verdeeld. Zo heb je minder snel kans op rugpijn.
Ontdek nu
DE CUPS
Die moeten je borsten volledig omsluiten voor optimale steun. De cups mogen nergens knellen en horen niet te verschuiven.
Ontdek nu
DE BEUGELS
Die geven de buste van onderaf steun en dragen bij aan een natuurlijk gevormd decolleté. Het liefst eindigen ze vlak onder de oksel.
Ontdek nu
HET MIDDENSTUKJE
Dit bepaalt de pasvorm van de bh en zorgt voor extra steun. Het middenstukje drukt of knelt niet en ligt vlak op het borstbeen zonder pijnlijk uit te steken. Als het niet vlak op je borstbeen ligt, dan is de onderborstomvang van de bh waarschijnlijk te groot.
Ontdek nu
DE BAND ONDER DE BUSTE
De bh mag op de rug en opzij niet insnijden.
Ontdek nu

Zo herken je een verkeerde bh-maat

Nu weet je waar je bij de aankoop van een bh op moet letten. Daarnaast is het ook handig om te weten waar je een verkeerde bh-maat aan kunt herkennen. We laten het hieronder zien.

Tekenen van een te grote bh:

 • Plooien in de cups
 • De beugels van de bh sluiten niet goed aan
 • De band onder de buste zit achter te hoog en geeft de buste geen steun

Tekenen van te kleine bh:

 • Het middenstukje staat iets naar voren
 • De cups omsluiten de borsten niet volledig
 • De band onder de buste zit te strak
 • De beugels snijden in onder de armen of de bovenrand knelt


Onze tip: met speciale bh-accessoires, zoals pads of een verlengstukje voor de band onder de buste, kun je de pasvorm van je bh naar wens aanpassen.


3. De perfecte bh voor grote maten: wat is de beste pasvorm?

Er zijn veel verschillende soorten bh's. Maar wat is nu de beste bh voor grote maten? Dat hangt af van wat jij wilt. Zoek je een grote maten bh die vooral supercomfortabel is of wil je een verleidelijke bh met grote cups? En welke bh is beter: met of zonder beugels?

SPORT-BH´s
Deze bh´s hebben een brede band onder de buste en fullcups en zorgen voor optimale steun. Dat is tijdens het sporten geen overbodige luxe!
Naar de sport-bh´s
BEUGEL-BH´s
Dit zijn echte klassiekers: ze geven steun, vormen de buste en bieden stevigheid. Juist voor vrouwen met een grote cupmaat zijn beugel-bh's heel geschikt. De cups zorgen ervoor dat het gewicht van de buste gelijkmatig wordt verdeeld, ze creëren een natuurlijke, ronde vorm en ze camoufleren oneffenheden.
Naar de beugel-bh´s
BEUGELLOZE BH´s
Bij deze bh's ligt de focus op comfort. Dankzij de onzichtbare versteviging binnenin de cups bieden beugelloze bh's ook in grote maten de nodige steun.
Naar de beugelloze bh´s
KANTEN BH´s
Als je op zoek bent naar lingerie is een kanten bh de perfecte keus. Modellen met borduursels, strassteentjes en andere versieringen benadrukken je vrouwelijkheid en geven zelfvertrouwen.
Naar de kanten bh´s
MINIMIZER-BH´s
Heb je je weleens afgevraagd of er ook bh's zijn die je borsten kleiner laten lijken? Maak kennis met de minimizer-bh! Het verkleinende effect ontstaat door de speciale pasvorm en het materiaal.
Naar de minimizer-bh´s
SHAPEWEAR
Corrigerende ondermode is een optie als je niks aan het toeval over wilt laten. Door de speciaal geselecteerde materialen en pasvormen kun je met corrigerende body's, topjes, onderrokken etc. jouw bovenlichaam, heupen en decolleté naar wens modelleren. Let op: kies je gebruikelijke confectiemaat. Als de randen oprollen, dan is de shapewear te klein.
eine Frau, die einen Shapewear Body trägt

4. Tips van de pro's: de perfect passende bh bij grote borsten

Voor vrouwen met een grote cupmaat is het belangrijk om een bh te vinden die goed past. Zo zorg je ervoor dat het gewicht van de borsten gelijkmatig wordt verdeeld en de buste genoeg steun krijgt.

Welke bh kies je bij een grote cupmaat?

Heb je grote borsten, dan kun je bijna elke bh dragen. Beugel-bh's houden de borsten stevig in de cups en zorgen voor een mooi decolleté. Bh's die steun geven met een band onder de buste zijn extra comfortabel. Dus of je nu voor een bh met of zonder beugels gaat, is helemaal aan jou. Op je zoektocht naar de juiste bh kun je de checklist hieronder gebruiken.

 • Brede bandjes ontlasten de schouders en gaan rugklachten tegen. Ze zorgen ervoor dat het gewicht van de borsten gelijkmatig wordt verdeeld. De breedte van de bandjes is aan de cupmaat aangepast: hoe groter de cupmaat, hoe breder de bandjes. Gepolsterde varianten liggen extra zacht op je schouders.
 • Voorgevormde fullcups, dus cups die de borsten volledig omsluiten, zorgen voor voldoende stevigheid bij een grote boezem.
 • Een brede, stevige band onder de buste ontlast de schouders en draagt tot 80% van het gewicht van je borsten.
 • Voor een optimale pasvorm kun je het beste een beugel-bh kiezen. Een model dat je buste volledig omsluit, ook aan de zijkanten, creëert een mooi decolleté.

Welke bh past het beste bij grote, hangende borsten?

Bij hangende borsten is het bindweefsel iets verslapt. Voor tips over welke bh met dit type borsten geschikt is, kun je de checklist hierboven gebruiken. Ook bij dit type borsten zijn optimale steun en een goede verdeling van het gewicht belangrijk. Maar ook brede bandjes, een brede band onder de buste en fullcups zijn een goed idee. Daarnaast kun je een bh kiezen met een gepolsterde band onder de buste voor een subtiel push-up-effect. Je borsten worden zo een klein beetje opgetild en terug in hun natuurlijke vorm gebracht. Een iets hoger middenstukje zorgt voor extra stevigheid.

Vooral bij grote cupmaten draait het naast de pasvorm ook om de afwerking van de bh. Want van een zorgvuldig afgewerkte bh van goede kwaliteit heb je de hele dag door profijt.