V-type

Appelfiguur kleding voor de prachtige vrouw

Appelfiguur kleding die uw lichaamsfiguur laten stralen

Appelfiguur kleding is er speciaal voor vrouwen met het prachtige appelfiguur. Bij deze kleding wordt de aandacht vooral naar de schouders gelegd door bijvoorbeeld topjes met V-halzen. Of juist naar de slanke benen door bijvoorbeeld leuke, korte rokjes. Ook de kleur en prints zullen uw pluspunten benadrukken. Voor nog meer kledingtips en appelfiguur kleding zelf, gaat u naar HAPPYsize.

Laat u inspireren door HAPPYsize

Appelfiguur kleding laat uw figuur helemaal tot zijn recht komen

Appelfiguur kleding heeft heel veel fijne voordelen. Ten eerste, zit het heerlijk comfortabel omdat het helemaal naar uw figuur is gemaakt en gevormd. Ten tweede, komt uw figuur er visueel prachtig in uit. Appelfiguur kleding legt de aandacht op de juiste plekken. Hierdoor komt uw lichaamsvorm er prachtig in uit. En ten derde, geeft de kleding uw zelfvertrouwen een echte oppepper. Er goed uit zien helpt enorm om uw zelfvertrouwen omhoog te krikken. Zeker als u ook zelf in de spiegel ziet hoe mooi uw lichaam voor de dag komt.

Appelfiguur kleding heeft dus veel voordelen. Maar wat is nu precies een appelfiguur? U heeft een appelfiguur als uw rondere, bredere schouders heeft, maar minder ronde billen. Uw borsten zijn van gemiddelde grootte, maar uw middel is wat aan de grotere kant. Verder heeft u bijna geen taille, kleinere heupen, en dunnere armen en benen. Er zit als het ware de vorm van een appel in uw lichaamsvorm verstopt. U bent iets ronder aan de bovenkant en wat dunner juist bij de heupen. Het appelfiguur is een heel elegant figuur. En met de juiste appelfiguur kleding, kunt u daar zeker een schijnwerper op zetten.

Kleding tips voor het prachtige appelfiguur

Natuurlijk wilt u er stralend uit zien in uw outfit. Goed zittende kleding dat er ook nog eens heel leuk uit ziet, geeft uw zelfvertrouwen echt een boost. Want als u er goed uit ziet, dan voelt u zich natuurlijk ook goed. Maar welke kleding is eigenlijk het beste voor een appelfiguur kledingstijl? Wij geven u graag wat appelfiguur kledingtips om u te helpen.

 • Bij een appelfiguur ligt de nadruk meer op de bovenkant van het lichaam dan de onderkant. De schouders en borstkas vragen meer aandacht dan de heupen. Dit kunt u uitbalanceren door wat rondingen toe te voegen, met de juiste kleding, aan de onderkant van uw middel. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een trui te dragen die wat langer doorloopt aan de onderkant. Of een lang vest dat tot halverwege uw bovenbenen komt. De aandacht wordt dan verlegd naar de onderste helft van uw lichaam. Als deze kledingstukken dan ook recht en soepel naar beneden vallen, lijken ze ook wat zwaarder aan de onderkant. Alsof ze wat meer materiaal hebben daar. Perfect om uw heupen wat voller te laten lijken. En daarmee visueel een balans te krijgen in uw lichaamsvorm.
 • Een appelfiguur heeft meestal geen duidelijke taille. Dit kan het makkelijkst verholpen worden door bijvoorbeeld een donkere riem om uw middel te dragen. Een donkere riem werkt beter dan een lichtere riem. Dit omdat deze riem minder de aandacht naar uw middel trekt. Lichte kleuren springen meer in het oog. Draag verder ook minder lichtere kleuren of horizontale strepen rondom uw taille. Deze leiden de aandacht juist naar de taille toe. Terwijl de aandacht vooral meer naar de borsten en heupen moet gaan. Want zo krijgt u een visuele balans en worden uw pluspunten juist wat meer belicht.
 • Nog een ander appelfiguur kledingadvies is om meer aandacht te leggen op uw bovenkant en uw benen. Een mooie broek met een opvallende, maar stijlvolle print is een goede manier om dit te doen. Hierdoor gaat de aandacht meer naar uw benen. Het advies is om vooral aandacht te leggen op het bovenste gedeelte en het onderste gedeelte van uw lichaam. En minder op uw middel. Zo benadrukt u de pluspunten van een appelfiguur meer.
 • Een wijde, lage halslijn helpt met de aandacht verleggen van de buik naar de hals. Verder helpt een lage halslijn ook om een visuele scheiding aan te brengen tussen de hals, waar u de aandacht op wilt, en de buik, waar u misschien liever wat minder de aandacht op wilt vestigen. Een trui of mooie dames blouse met v-silhouet is dan een hele goede keuze. Deze leggen gelijk ook de aandacht op de lengte van uw lichaam. Dit door de verticale lijnen in uw lichaamsvorm te benadrukken.
 • U kunt bij een appelfiguur het beste gaan voor mouwen die de aandacht leggen op de bovenarmen. Dit zijn bijvoorbeeld wijd uitlopende of soepel vallende mouwen. Deze lopen sierlijk om uw arm heen. Deze mouwen verbloemen daarmee het verschil tussen uw boven- en onderarmen. Ook korte mouwen zorgen voor hetzelfde trucje. Lange mouwen die strak om uw armen heen zitten hebben juist een tegenovergesteld effect. Deze leggen juist de aandacht op uw onderarmen en daarmee ook op uw middel.
 • Houd verder uw topjes recht of soepel vallend. Maar kies daarbij wel voor een licht en dun materiaal. Zoals katoen. Zo leidt het topje de aandacht weg van de taille. Doordat u kiest voor lichtere materialen komen er niet per ongeluk plekken waar het materiaal blijft hangen. Daarmee voorkomt u dat het materiaal per ongeluk de aandacht op de verkeerde plekken gaat leggen.
 • Verder is een korte rok ook heel goed bij een appelfiguur. Deze grote maten rok trekt de aandacht naar uw wat slankere benen. Vooral als u deze rok combineert met een top dat uw hele bovenkant bedekt, heeft u een hele mooi, visueel gebalanceerde outfit.

Weet u trouwens niet zeker of u een appelfiguur heeft? Of heeft u alleen maar sommige kenmerken van een appelfiguur? Maar daarnaast ook van een ander type en twijfelt u daarom? Kijk dan eens bij onze dames figuurtype advies. Daar kunt u heel fijn en snel uitvogelen welke lichaamsvorm u nu precies heeft. Dat maakt het kleding shoppen een stukje makkelijker en comfortabeler.

Welke jurk is het beste als appelfiguur kleding?

De jurk is een veelzijdig en mooi kledingstuk. Of u nu naar kantoor gaat, een feestje, of gewoon alleen naar de supermarkt, een grote maten jurk kan altijd. Voor een appelfiguur, kunt u het best op de volgende aspecten letten bij de aanschaf van uw volgende plus size jurk:

 • De beste jurken voor uw appelfiguur zijn jurken die lichtjes en gestructureerd over uw middel vallen. Deze appelfiguur jurken blijven niet aan uw buik hangen of rondom uw taille zitten. Een A-lijn jurk is een goed voorbeeld van zo’n jurk. Deze ideale appelfiguur jurk legt de aandacht op de schouders en accentueert de heupen. De jurk heeft een wijdere rok. Hiermee verlegt de jurk de aandacht van de buik en taille naar de slankere benen.
 • Omslagjurken zijn ook een hele goede optie voor het appelfiguur. Deze jurk drapeert rondom de taille en verbloemt daarmee de middel. De jurk verlegt de aandacht naar de bovenkant van uw lichaam. De omslagjurk wordt meestal vlak onder uw borsten vast geknoopt. De jurk legt daarmee ook de aandacht op dit dunnere gedeelte van uw lichaam.
 • Jurken met veel patroontjes of een mooi dessin leiden de aandacht naar de jurk zelf. Het verbloemt daarmee de middel. Ook details, zoals kralen of kwastjes, op de schouders of halslijn leiden de aandacht af van uw taille. Het appelfiguur is een prachtig figuur. Maar de aandacht verleggen helpt om meer een visuele balans te krijgen in uw outfit. Daarmee worden uw pluspunten nog meer benadrukt. U zult stralend voor de dag komen.
 • Welke jurk u ook kiest, u kunt het beste voor een V-hals gaan. Deze halslijn legt de aandacht op de verticale lijnen in uw lichaam. Een gesloten of hoge halslijn laat u daarentegen ietwat voller lijken. Een V-hals legt, zoals al eerder genoemd, ook de aandacht op de bovenkant van uw lichaam.

Welke kleuren staan het beste bij appelfiguur kleding?

Welke kleuren u het beste staan, ligt niet alleen aan uw appelfiguur. Ook uw huidtype speelt daar een grote rol in:

 • Heeft u een koel huidtype? Dit kunt u zien aan de kleur van uw aderen. Zien deze er blauw of paars uit? Dan heeft u een koele ondertoon in uw huid. Kleuren als groen, diep paars, roze, ijsblauw en knalblauw staan u prachtig.
 • Zijn uw aderen groen als u er naar kijkt? Dan heeft u een warme ondertoon. Groen, bruin, geel, oranje en rood zullen u geweldig staan.

Natuurlijk staat zwart bij elk huidtype wel goed. Deze kleur kleedt ook af, maar let wel op want de zwarte kleding kan ook wat warmer aanvoelen. Vooral in de zomermaanden.

Bij appelfiguren kunt u ook een printje aantrekken. Grote prints staan u het beste. Kleine prints zijn wat onrustig voor het oog. Grote prints daarentegen trekken de aandacht een beetje naar de jurk, maar zonder echt alle aandacht op te eisen van iedereen die langs loopt.

Appelfiguur kleding: prachtige kleding voor de moderne en trendy vrouw

Elk figuur is prachtig. En zeker ook het appelfiguur. Met de juiste mode voor het appelfiguur, kunt u uzelf echt van uw beste kant laten zien. Met kleding die de aandacht legt op het bovenste en het onderste gedeelte van uw lichaam, zoals V-hals topjes en korte rokjes, komen al uw pluspunten prachtig uit. Ook kunt u uw taille benadrukken met een riem. Let er wel op om niet te veel de aandacht op de taille te leggen. Zo wordt uw outfit het beste uitgebalanceerd. Verder zijn omslagjurken ook helemaal iets voor u. En de juiste kleur voor uw figuur vindt u vooral door naar uw huidtype te kijken. Bij HAPPYsize hebben wij alle maten, types en kleuren grote maten kleding voor het appelfiguur in huis. Kijk snel in de online shop en ontdek het allemaal!

Meer tonen