H-type

Dames met een figuur in H-type shoppen

STIJLVOL GEKLEED ALS H-TYPE

Wat staat een H-type het best?

Vrouwen met een H-figuur staat bijna alles wat de modewereld te bieden heeft: laat kleding jouw slanke silhouet accentueren of juist vrouwelijke rondingen creëren. Met rechte pasvormen of asymmetrische lijnen is dat heel makkelijk.

Welke kledingstukken passen bij dit figuurtype?

Als je graag een recht silhouet wilt, adviseren wij niet-getailleerde blouses of jurken te dragen. Het liefst zonder versieringen. Smalle broeken staan je bovendien erg goed. Deze combineer je met een eenvoudig shirt en sportieve sneakers. Maar ook wijde high-waist-broeken, zoals de Marlene Dietrich broek, samen met een boxy shirt en klassieke pumps of platte ballerina’s geven je een elegante look.
Vrouwelijke curves creëer je bijvoorbeeld met blouses zonder sluiting of jurken in empirestijl die je decolleté accentueren. Ruches aan de mouwen of de hals leggen de focus op je bovenlichaam. Bijzonder stijlvol voor jou is een ton-sur-ton combinatie. Krijtstrepen of jurken met ruiten benadrukken bovendien de rechte lijn van je lichaam. Met een outfit in colour-blockingstijl krijg je een vrouwelijk silhouet.

Hoe draag ik accessoires?

Om je taille te accentueren, is een bindceintuur op jurken of blouses ideaal. Ook trenchcoats zijn echte musthaves voor het H-type. Met accessoires kun je subtiel een elegant tintje aan je outfit toevoegen. Denk daarbij aan een kleine ketting en een chique armband.
Meer tonen